18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Tvarohová žemlovka

Název Množství a jednotka
houska z předešlého dne 6 ks
tvaroh 2 ks
vejce 3 ks
mléko 500 ml
cukr 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Starší housky, veku nebo rohlíky nakrájíme na asi centimetrové plátky. Tvaroh rozředíme troškou mléka, rozmícháme s vajíčkem a cukrem. Do misky nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce a mírně osladíme (lžička cukru stačí). Plátky pečiva namáčíme do připraveného mléka, vymačkáme a klademe do vymaštěného pekáčku. Poklademe jednu vrstvu, navrstvíme trošku tvarohové náplně a střídáme, dokud máme co. Poslední vrstvu tvoří namočené housky. Nahoru položíme plátky másla a v horké troubě upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...